SORU SOR

BLG DANIMA HATTI: 0(224) 451 6551

Psikolojik Danışma Merkezinden Psikolojik Destek Almalısınız

Psikolojik Danışma Merkezinden Psikolojik Destek Almalısınız
Son Gncelleme: 06.05.2013 , Okunma: 5648
Çocuğunuzun bilgisayar başından kalkmadığından mı şikayet ediyorsunuz ? çocuğunuzun bilgisayar bağımlısı olduğunu mu düşünüyorsunuz ? ya da çocuğunuzun içine kapandığından, fazla dışarıya çıkmadığından, sürekli evde oturduğundan mı şikayet ediyorsunuz ?

Bursada psikolojik danışmanlık merkezlerine yapılan başvurularda çok sayıda gencin bilgisayar bağımlılığı şikayetleriyle başvuruda bulundukları görülmüştür. Bursa psikoloji merkezi arayışında olan çok sayıda anne babanın çocuklarıyla bu şikayetlerini çözümlemekte çok zorlandıklarını gözlemliyoruz. Çocuklarının evden çıkmadığını, arkadaş ilişkilerinin zayıf olduğunu ya da az sayıda arkadaşlarının olduğu için tüm zamanını evde ve bilgisayar başında geçirdiklerinden şikayetlenirler. Bu duruma  bir sınırlandırma getirmek isteyen anne babaların başarılı olamadığını gözlemliyoruz.

Yine bursa da psikoloji merkezlerine getirilen bazı öğrenci arkadaşlarımızın derslerinde başarısızlık yaşadıklarını, okula gitmek istemediklerini, okul devamsızlığı yaptıklarını, dışarıda her türlü sosyal aktiviteden özenle kaçındıklarını anlatırlar.

Yukarıdaki gibi şikayetleri olan anne babalardan olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Sizin de çocuğunuzun buna benzer sorunlar yaşadığını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu durum gerçekten bilgisayar bağımlılığı mı yoksa sosyal fobi mi ? ayırt etmeliyiz.

Sosyal fobi yaşayan ve psikolojik danışmanlık ve danışmanlık arayan bireylerin; rezil olma, dalga geçilme, gülünç duruma düşürülme, alay edilme. . . gibi tedirginlikleri kaygı ve korkuları yoğun derecede yaşarlar. Bu durumu kamufle eden bilgisayar, sanal alemde bir dünya yaratır. Sanal dünyada her türlü ihtiyacını gidermeye çalışan bireyler sosyal aktivitelerden uzaklaşırlar. Sonuçta, evde anne babasıyla tartışmalar yaşanır. Okul ve iş sorunlarına yol açar. Karşı cins ile yaşanabilecek sorunların kaynağını oluşturur. İlk bakışta tüm suçlu bilgisayar gibi görülse de aslında sosyal fobisi olan bireyin kendini rahat hissettiği nadir yerlerden birisidir. Çünkü sanal dünya tarafından eleştirilmez, rencide edilme ihtimali yok denecek kadar azdır. Küçük düşme, alay edilme gibi endişelerle yaşamak zorunda kalmaz. Sosyal fobi sorunu yaşayan birey yoğun kaygı ve korku yaşar. Bursada psikoloji danışmanlık merkezi’ne gelerek psiko danışmanlık talebinde bulunmak konusunda bile yoğun huzursuzluk yaşarlar.

Anne babaların buna benzer sorunlar yaşayan çocuklarının olduğunu farkettiklerinde alışkanlıklarını değiştirmeliler. Sürekli eleştirmekten ve onları dışarıya çıkmaları konusunda zorlamaktan vazgeçmeliler. Bilgisayar başından kaldırmaya çalışmak ve çocuğuyla çatışmalar yaşamak yerine psikoloji danışmanlık merkezine başvurarak psikolojik destek almalılar.   

Dier Aile Danışmanlığı Makaleleri

Kullanm Koullar ve Yasal Uyar

© 2024 Tm Haklar Sakldr Bursa Aile Danma ve Aile Danmanl. Site: 3 nlem Tasarm