SORU SOR

BLG DANIMA HATTI: 0(224) 451 6551

Boşanmış Kadının Sosyal Zorlukları

Boşanmış Kadının Sosyal Zorlukları
Son Gncelleme: 14.06.2013 , Okunma: 10684
Gerek boşanma esnasında gerekse boşandıktan sonra yalnızlık duygusunun yoğun olarak yaşandığı görülmektedir.

Boşandıktan sonra bireyin sosyal ilişkilerinde değişiklikler olmaktadır. Bunlar, çevrenin, arkadaşların ve aile üyelerinin davranışlarındaki değişikliklerdir. Kadınlar bu durumdan daha fazla etkilenmektedir. Erkekler ise bu durumu nispeten daha kolay geçirebilmektedir.

Öte yandan boşanmış kadın ve erkekler için de aile üyeleri ve akrabalar destek oldukları kadar stres ve gerilim kaynağı da olabilir. Özellikle bu durum sosyo-ekonomik durumu düşük aileler için geçerlidir. Bu noktada boşanmış kadın, destek için akrabalarına dayandıkça bağımlılık duyguları güçlenebilmektedir. Ya da aile bireyleri bu durumu gerekli bir korumacılık süreci olarak görebilmektedir. 

Boşanmış bireylerin önemli bir kısmının, arkadaşlık bağlarının boşandıktan sonra koptuğu saptamıştır. Evli arkadaşların boşanmayı onaylamamaları veya boşanmış kadını kendi evlilikleri için tehdit olarak algılamalarından dolayı onlarla arkadaşlığını kesmektedirler. Ya da kimi zaman boşanmış bayan böyle bir yanlış algılama nedeniyle kendisini evli arkadaşlarıyla bireysel olarak görüşmeyi tercih edebilmektedir.  Boşanmış kadınların arkadaşları daha çok komşularından ya da kadının sosyal statüsündeki kişilerden seçtikleri gözlemlenebilir.

Günümüzde gelişmiş batı toplumlarında boşanma, toplum tarafından eskisi kadar utanılacak bir durum olarak görülmemektedir. Az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde boşanmış bireylere yönelik olumsuz tutumlar daha yoğun olabilmektedir. Ekonomik durumu kendine yeten, bireyselleşmiş ve kendine güvenen bayanlarda bu süreçler çok daha az yaşanabilmektedir.

Dier Aile Danışmanlığı Makaleleri

Kullanm Koullar ve Yasal Uyar

© 2024 Tm Haklar Sakldr Bursa Aile Danma ve Aile Danmanl. Site: 3 nlem Tasarm